Nuffnang

Thursday, October 23, 2014

masih ingat soalan sepupu aku si Hassan di hari perkahwinan dia 9 tahun lalu?

"bila ko nak kawen ni long..?" dia soal waktu tunggu wajah dibedak.

 9 tahun lalu.

"aaa tunggu ko anak tiga esok la baru aku kawen, haha!"

9 tahun lalu.

"kalau aku dapat kembau tiga terus?"

"tahun tuh jugak aku kawen!" haha! saja buat ceria suasana.

9 tahun berlalu.

anak Hassan dah 4 orang. yg sulung dah darjah 2. yang kecik mungkin usia setahun.

9 tahun berlalu..

Hassan kaya anak, aku mungkin kaya masa bujangku, bersama pengalaman-pengalaman :)


9 tahun..

lama ke kejap? aku rasa macam kejap je.

5 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

mcm kejap jer 9 thn tuh lis..tp kalau kita pikir2kan dgn 9 thn yg berlalu yg apa yg ade pd kita ade jgk rs regret. cam akaklah naper tak kawen ms umur awal 20an ker kan...tp bkn kita ygg menentukan takdir sepenuhnya kan..hugs *()*

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Ketentuan Allah yg tentukan utk kita.. kalau kita nak.. xyah tggu 9thn.. esok pun kita nak kan..

Kaya pengalaman... kaya harta.. kaya anak.. bahagian masing2 :)

||alis|| said...

kak ummu Aidan-Arissa

betul tu kan kakak, takde la nak regret sangat skrang pon, sbb tahu kita belum mampu nak handle sebuah rumahtangga barangkali.

9thn tuh, bezanya sebetul ialah banyak mana amal dah kita kumpul untuk bekalan kat sana kelak :)

||alis|| said...

kak iina

terbayang lagi masa adik no 2 orang nk pinang, ibu sy kemain risau lagi, adik dah ada org nak, kakak macam mana plak?

sy kata takkan laa nk tunggu, mana laa boleh mcm tuh, jalan je, dan apa jadi lepas tuh sy rasa sy boleh harung, kot. hihi.

lepas 3 adik dah kawen, sy rsa numb, lali. not in a bad way tapi kira pasrah je sebab ni dah jadi bahagian kita, mari kita fokus benda lain, itu lebih baik :)

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.