Nuffnang

Monday, September 29, 2014

kalau kau tahu asri dah kahwin, apa tindakan kau lepas tu yer?

apa aku nak buat? mula2 sekali nangis jela, haha.

bukan nangis sebab kami takde jodoh.

benda takde jodoh tu mmg dah lama aku pupuk, ewah kemain kau kan lis!

aku rasa aku akan nangis lite2 sebab

pertama: nangis sebab there you go kisah "Asri dan Kartini" kami, dah tamat akhirnya. (infact dlm cerita A&K pon, kisah mereka tak kesampaian)

kedua: nangis sebab kenangkan berapa banyak tahun aku habiskan untu fikirkan benda yg x perlu. ok tak perlu tuh macam teruk sangat, shud b benda yang sia2? omaigod alis, kenapa kau?

ketiga: aku tau sekarang dia dengan siapa, budak tu muda (dia penah bagitau dia tak boleh dengan budak muda sangat, gap jauh sangat nnti apa pon tak tau. oklah, 22 tu tak muda kot untuk dia, kalau 12 tu mungkin yer.) *alis seorang stalker-like it or hate it, i aint no saint*

keempat: takde. cukup la 3 je.

7 comments:

Nizam.Ariff said...

Wife aku dulu kawen umur 23....aku rasa ok je umur camtu....yg penting dedahan awal oleh org tuanya yg menentukan boleh/tak boleh manage a family....
(Tak tau la kalau maksud asri tu 'benda benda' yg lain...;))

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Terimalah bukan jodoh mu dik.. memanglah kalau kita listkan stu persatu memang akan rasa macam sia2.. tapi anggaplah benda tuh satu pengalaman kan

Reena Kamarudin said...

pedihnya jiwa

||alis|| said...

lolz. lelaki dan komen terlebih advance mereka :p

||alis|| said...

kak iina;

itulah. pengalaman mematangkan. gituh! ^_^

||alis|| said...

reena:

...tambahkan kepedihan itu dengan perahan limau. mau terkancing gg menahan sakit. keke

CAHAYA MATA said...

OMG.. OMG...!!
apasal asyik sama je nih.. hahahahaha..

masa KAMU call bagitahu nk pos kad jemputan kahwin dia dulu, ain nangis gak.. tp nangis dlm keadaan paling hiba and paling tak tahu kenapa... like, nangis beria-ia tp then tanya diri "nape aku nangis ni....??"

sampai la dtg majlis KAMU.. tgk sendiri depan mata dia dlm persalinan pengantin tu, baru la ain nangis kaw-kaw dan rasa masa tu sebijik mcm yg alis tulis tu...

haiihhh....!!

peritnya masih terasa..walau lukanya tinggal parut semata..