Nuffnang

Friday, May 30, 2014

soalan-soalan lazim dari lelaki untuk calon isteri mereka

soalan-soalan ni semua aku penah dapat.

- awak nak jumpa boleh? (selalunya tolak, nak2 baru 15saat ko taaruf, dah bukak soalan nak jumpa)

-awak dah kawen? (excuse me, kalau dah kawen, sy takde acc dlm baitulmal muslim tu yer)

-awak sebelum ni dah penah ada siapa2? (what, bajet gua suci benau gamaknya.. lol!)

- awak ada sakit apa2 yang kritikal tak? (omaigad, omaigad, I panas, I nak pitam, nak bukak baju, nak bukak baju! #cikguizzudin)

- awak boleh ngaji? (sejuk tak dapat soalan mcm ni?)

- ok, dah, soalan2 lain tu soalan biasa jela, macam family, kerja, dan lain2.

cuma, aku paling tak boleh blah dulu, soalan repeat, habis je azan isyak, lepas 15min, dia call, soalan wajib dia is "awak dah solat?", setiap hari ok. setiap hari. aku mcm, eh boleh tak, gimme a break? aku tak bleh dapat soalan berulang mcm tu, soalan boleh jangka, soalan muak, untuk dijawab #bekastunang

lagi satu, soalan harian wajib "awak dah makan?" asal text je, soalan tuh.

oh, serius, I kenot tahan dengan soalan awak dah makan tuh secara kerap.. don't know why. agaknya jumpa je aku, dia teringat makanan kot, har har   -_-"

11 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

sepatutnya dlm berkenal2 nak carik calon nie tanyalah soalan matang sket kan..tapi kan akak ngan asben dl kenal kami cuma bertukar2 email jer soal jawab ngan serius..kami tak pernah cakap kat phone atau sms..cuba bila dah rs mmg serasi dan lepas buat solat istikarah jer kami pernah bercakap sekali jer...pastuh bila jumpa mmg ade mahramnya yg temankan..

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

soalan yang berulang.. itu budget malas nak fikir soalan lain.. pastu soalan standard..

kalau tetiba dia tanya
awak.. jom kita kwin

hahahaha ok.. saya terima ;)

||alis|| said...

salam kak ummu aidan arissa..

skrg sy dlm taaruf dengan org jauh. nmpak je dia haih laa terus teringat kat akak. dan2 tu tau! hihi. dia jugak yg cakap dia pergi utk kembali. katanya ramadhan ni dia nk balik puasa negara dia. tp sbb nk jumpa sy dlu.. dia transit kejap kat klia. plan nya mcm tu. jadik x jadik.. wallahualam. x branilah nk fikir apa2 sgt sbb dia sndiri ckp dia "takut". sy pon ckp sy takut. who doesnt?

dia dh gtau abang dia.. abg dia plan nk jumpa my dad. hurm.. skrg dlm proses nk gtau family dia. mode sy skrg: natural. 50:50.

||alis|| said...

kan kak iina kan... if dia tanya terus psal isu semasa dalam atau luar negara pon sy lagii x kisah. haaaaa.. klu dpt soalan tu, sy pon jwb "ok, jom" huahaha

athiqi ariff said...

nice...blh kita brkenalan?mksd sy brkawan...hehe

||alis|| said...

athiqi

hai adik. dah habis kuliah d mesir ya? good for u. lepas ni keje rajin2 tau. muder cuma sekali, ewah.

UmmuAidan-Arissa said...

sukanya akak dengar lis...doa akak biarlah menjadi.biasanya org luar lebih matang & serius..tambah2 yg ade good islamic background..berita baik bgtau akak tau..:)

||alis|| said...

kak ummu aida-arissa

:) susah nak cakap kak. org jauh ni dugaan lagi mcm2. tak kenal, nak kenal, dah kenal. semua proses kena go thru tak mcm org yg bleh taaruf depan2...

tricky sket la kan, apa pon serah saja pada Dia :)

athiqi ariff said...

aduhhh...adik lak...akak ni siapa sbnrnya ya...cmne tau sy blaja mesir...sy suka ngn tulisan akk la..penuh trsirat...bkn spt tulisan yg kebanyakan

athiqi ariff said...

btw kak sy lom abis bljr kt mesir..kuliah prubatan slama 6 thn di sini,sy bru di hujung thn 4..ya muda hnya skali..

||alis|| said...

athiqi

sorry lambat balas. haha. keje baru tempat baru. sesak sket jadual.

blaja rajin2 na :)