Nuffnang

Monday, May 26, 2014

thanks, but no thanks.

korang, nak share 1 rahasia ni..


yang sebenarnya, birthday aku 23 may lepas. takde hadiah aku nak bagi selain n3 bertarikh 22may yg lalu. kikikikii! sorry korang! gotcha~ :P ampun. maap~!!

but semuanya benar. walaupun, dalam salasilah aku.. memang ada pakcik2 aku sndiri nikah 2-3 kali. indah ke? hanya yg alami je tahu. aku membesar dengan melihat bagaimana poligami itu dibentuk dan terbentuk.

tidak mudah. dan tidak pula sukar sangat2. semuanya atas kebijaksanaan suami itu sendiri. dan keredhaan isteri2 tersebut. sebab itu aku tidak menolak atau membantah :)

memang tujuan aku up kan n3 lepas adalah kerana ada suami org yg nak ajak aku poligami. jujurnya aku memang tolak, tapi at the same time aku debate dengan dia smpai jejak jugaklah 120 pages dalam baitul M tuh. ha kau. banyak kan. aku soal dia dengan soalan2 yg sering bermain di fikiran aku, as pompuan yg tak kawen lagi ni.. pada dia, as suami org yg nak kawen lagi sekali ni.

....dan kesimpulan yg aku simpul-belitkan ialah, aiseh. mamat ni jenis pandai makan pandai simpan. dan licik, dan ermmm.. penakut dengan no 1? ntah. dari segi debate, mmg dia lelaki yg bijak berkata2 (no wonder)

my glass is always full bila aku soal dan bercerita dengan dia. dan dia, tidak berselindung. bagi nama penuh. keje dimana. travel ke mana. semua dia update. aku risik tentang dia menggunakan kabel2 yg aku ada. ewah. dan ternyata, orgnya memang wujud dan seperti yg dia bgitau pada aku. informer aku mmg boleh digunapakai nampaknya. hehe.

dari situ aku jejak dia sikit demi sikit. boleh kata lebih dari half, pasal dia, dalam tangan aku. ewah. terima kasih pada pakcik gugel jugak. sebab dia orang kuat C1DB. ha kau. takde selindung2. lols.

dan dia penah berpoligami selama 2 tahun before this. no wonder laa kan.. hurm...

eh kemahiran ni untuk aku jugak, mana tau berguna. apa pon, I still feel pity for his 1st wife. how come yer, seorang suami yang nak nikah lagi satu, main sorok2 plak. aku refer solely utk kes dia.

worry not, aku dah tak debate/contact dia dah, since aku cakap, "thanks, but no thanks" akhirnya. ada ke ajak orang nikah kat Siam. ceh!

**awak, terima kasih kerana berkongsi cerita minggu lepas, sy doakan awak bahagia dengan jejaka pilihan awak, tak kisahlah, apa org nak cakap, janji awak tahu, apa yg awak nak, apa awak harapkan. yg lain, tak penting. sebab akhirnya, kita bukan nak kejar dunia semata2, kan? :) 

8 comments:

tasekM said...

happy belated befday Lis..
aku selalu lupa.
ko sehari lps aku ke.. sehari sblm aku...

ok. sekarang dah ingat.

moga tercapai segala yg dihajati beb.


.

||alis|| said...

kak tas

ko lepas sehari dari aku kak :)

selamat ulang tahun jugak kak tas, kita jemenai sokmmo :P

UmmuAidan-Arissa said...

Hepi belated besday lis...
hendak terima married man..kena buat research yg btul2 tak cukup sekadar daripada apa yg dia cakap jer...
yg lebih afdhal jika bini dier tlg pinangkan..heheh

||alis|| said...

thanks kak ummu aidan-arissa :)

isteri pinang tuh rare, tapi memang ada :)

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Happy birthday alis.. moga pjg umur dan murah rezeki

Lelaki yang gentlement dia akan bgtau isteri dia yg dia nk kwin lain.. tapi kalau dia sorok.. lelaki nie sebenarnya penakut.. hahaha.. nak mengurat mmglah lembut lidah.. kaau benda basic mcm tuh pun main sorok2 benda2 lain xtau lagi..

dulu pun ada laki org nk kwin ngan adik ipar akak.. tapi ayah mertua akak bg syarat.. kalau betul nak kwin boleh.. datanglah jumpa bawa surat keizinan isteri pertama seperti yang dikehendaki oleh jabatan agama kalau nak berpoligami... tapi.. sampai sudah tak pernah pun dtg bawa surat tuh.. see what i mean.. kalau betul nak.. usaha dan buatlah kan... :)

||alis|| said...

kannnn kak iina

tapi sekarang takyah setuju isteri2, makanya doa jela yg terbaik kan :)

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

tak yah setuju pun.. kalau benar2 ikhlas bawa isteri pertama terus.. rasanya mak bapa mana tuh mungkin setuju juga kot... kalau dtg sendiri.. kekonon ckp mcm sanggup.. belum tentu betul lagi..

lelaki gentlemen bukan setakat dia mampu kawin lebih dari seorg.. tapi juga seorg yg sanggup berterus terang dan jujur.. that the best lah

||alis|| said...

jujur yg payah nak cari kan kak iina.

ada. tapi bleh dibilang. sebab amatlah sedikit.