Nuffnang

Thursday, May 15, 2014

m.O.j.O

 
dia tanya: awak betul ke awak aim nak kawen before puasa ni?
 
aku jawab: haah, saya cabar diri saya ni, lol!
 
kemudian borak2, dari cerita pasal hantu kat tempat keje dia la, lalu ke citer pasal anak sedara masing2 la, pasal kawan dia putus jari la waktu bekerja la (nak gambo? aku bleh bagi tepek, haha), everything macam happy and roses along the path way..
 
kemudian, dia anta gambo dia (padahal kat wassap dia aku dah nampak awal2 DP dia, eheh), eh hensemnya pulak lahai mamat ni, terus hatiku kuncup balik, aku alergi lelaki ensem2 ni.
 
kemudian, mojo tuh hilang macam tu je.
 
 
hilang.
 
hilang.
 
hilang.
 
tamat
 
eh
 
 
hihi, basically aku dan dia remain friends je kot. tu pon kalau ada jodoh sebagai kawan. kalau tak, biarlah angin membawa dia berlalu. gitu.
 
 
 
usaha tangga kejayaan. go go alis!
 

13 comments:

Nastyna said...

eh bukan u sorang jer yang allergik laki hensem, i pung. muahahaha tu la... kalau takde mojo, tak kemana. ehhh? and no thanks for the putus jari pitcha.

Nastyna said...

sat.. kepok lekor tu kan.. i pun main gentel yer awak, hehehe just bubuh tepung ubi then uli la sampai agak2 boleh rebus, owh i campur sikit baking powder, itu kot yang buat gebus.

||alis|| said...

kak nas

ye eh.. resepi sama, tepung ubi, tapi tetap rasanya mcm plaster dinding. ok ezejeret, lel!

ni nak terus p gugel la. tq :)

takmau kah pitcha ittuew? I dah ura2 nk tepek dah ni, haha!

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Rasanya ramai yg alergik lelaki hensem ahaks. Akak pulk alergik lelaki korea hensem wakakah

||alis|| said...

kak iina

kan kak kannnn.. sbb ensem benau ni pon bahaya. tido kenot aman. dan bila jalan asek dipandang dibanding dibisik2. haih. sorg teman suaminya org italy. dia takut balik malaysia katanya sbb time dh kawen dan belum rezeki ank.. dia jalan berdua terus kena sergah dengan mamat melayu sorg "dah takde lelaki melayu lagi ke ko nak kepit??" pdhal kwn tu dress up very decent n muka pon idaklah muka tenyeh make up 10inch. barangkali org kita kena berbalik semula pda qadar dan qadar.. x semestinya bila anda melayu.. anda kena kawen melayu. hurm.

pstt... lelaki korea lembut beno. lagi cun deme dari saya. ewah :D

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Nmpk lembut tp tough ahaks... verangan ler alis wakakah.. pakwe akak hitam manis pun dh ckp tough ahaks..

Kwn tu kn sergah? Kalau akak sergah balik jek.. apa dia ingt dia tuh tulen sgt ke melayu ye.. ntah asal usul pun dr indon kan.. idak pun dr india idak pun dr cina boleh ke dia confirm dia tu melayu tulen. Angin btul akak klu jmpa org camtu.. mau kena bahasa

UmmuAidan-Arissa said...

apa ade pada ghuper ...yg penting sedap pd kita yg menengoknya cukuplah kan...org2 kat sini akak tengok depa kalau ade orng kawen takder pun orng2 sibuk tanyaer encemker laki dier..lawo ker bini dier..heheh

t.a.t.a said...

Alis, aku nak join the club. Hehehe. Padahal aku selalu je deal dgn lelaki yang rupawan ini, suka tengok depa. Tapi kalau utk cintan cintun, kureng sket la. Karang aku yang merana dok ramai sgt ppuan usha dia. Hahaha.

||alis|| said...

ummu aidan-arissa

kan kak... lepas tu tanya laki ko keje apa..mak bapak dia keje ke.. dh pencen ke.. and the list goes on.

part sedap mata mandang sy stuju bebeno kak. hihi..

||alis|| said...

kak iina... tu la kan. sy suka tgk org kawen campo. suka utama sbb lihat ptukaran budaya. unik. dan ada je benda baru kita nk blaja. jgn ckp negara lain kawen negara lain. campo cindian ka.. jawa ka.. bugis ka.. sabah srawak ka.. sy suka je, asal campo. den ni kacuk mak dan ayh jela. tinggal lagi cina+mamak tu bcampur takat moyang je.. ehehe

||alis|| said...

cikta

utk kawan xpe. aku bleh kawtim. utk jadik laki ni gua ada feeling x bape nk secure la plak. hahaha..

skrg ni laki ensem2 sgt pon.. hujung smpai basement parking.. tertengok plak dia jalan pimpin tgn dengan "kawan" lelaki dia. aiseh.

tula org ckp: good guy ni either married, or gay (jgn mrh. bukan aku ckp, org yg ckp ;p)

t.a.t.a said...

alis,

bab pimpin tangan dengan "kawan" tu yang tak best tu. reject terus!!

||alis|| said...

o yess cikta.. we never knew its coming, kan? kenapa???!! (tetibe frust, omaigad.. what the fish what the fishhhh...! haha)