Nuffnang

Sunday, May 18, 2014

glass full

saya masih ingin berusaha.
jadi tak jadi lain cerita.
tolonglah, jangan datang untuk pergi tiba-tiba.
i swear that itu bukan caranya.

saya masih ingin berdoa ikhlas
walau kadang terasa tidak dibalas
ingatlah sikit, andai diberikan belas
dalam hati menggunung berbekas.

saya masih ingin percaya pada takdir
walau mimpi tak indah jengah menghadir
saya masih rational, mampu berfikir
cuma dalam hati adakala derita berdikir.

13 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

Hmmmm...susah bila berada in yr shoes..paham perasaan itu..jangan bagi hati untuk dilukai..bagilah hati bila sudah menjadi kepunyaan kita yg sah...:)

||alis|| said...

kak ummu

tiap org kan examnya lain. penanya lain. lapang perangnya lain. sesuai dengan sabdanya Dia.. Aku menguji atas kesanggupan hambaKu... dan.. rsa kuatlah balik bila dok reminds bnda yg sama :)

last2 pisang setandan tu jadiknya apa kak? kek dan kerepek? ;p

Nastyna said...

can only wish u all the best, u know it better :)

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

kadangkala kita lalui dugaan untuk kita jadi lebih matang dan boleh handle dengan baik if that happen again ;)

mengenali lelaki kdg2 mmg ada jenis yg suka hilang2..dtg time suka atau ada kepentingan.. bila tak suka hilang entah kemana

||alis|| said...

kak nas

mellow again. niari dh bangkit. selalu begini. harap sabar membaca n3 berikut2. lel.

*baby dh lihat dunia? ;)

||alis|| said...

kak iina

part lebih matang tu iya. lepas 2musim gagal.. sy cepat pulih. sepatutnya dia datang 19may dan segalanya berubah 23may ni. tapi rancangan tuhan itu lebih2 power dri kita yg hamba. :)

t.a.t.a said...

My ex-staff just recently putus tunang. Ayat dia yang aku suka adalah, Allah ketemukan kita dengan orang yang salah sebab Dia nak ketemukan kita dengan orang yang betul satu hari nanti.

Just keep praying, waiting, sabar and tawakkal. Bila tiba masa nya Adam kau datang Alis, masa tu kau akan rasa betapa indahnya takdir Dia. Percaya la, aku sendiri dah alami. Memang indah takdir Dia.

||alis|| said...

cikta

berapa banyak ko punya keyakinan dengan adam ko yg ni?

dua bulan yg lepas, yakin aku tingkat 150, hujung nyawa. dah a10 kursus kawen, dah pilot plan apa nak buat lepas kami nikah, bla2..

tiba2, esoknya, tingkat 150 jatuh menjunam.

aku diam utk 1 mggu. tapi last2 aku gelak. sebab dengan siapa pon aku lepas Asri, aku bilang pada diri, kalau aku tak jadik apa, dengan siapa, aku gelak.

so yeah, aku gelak lepas tuh.

literally. heh.

sbb sebelum jumpa dia, aku tanam: once ready bercinta, sila ready untuk merasa kecewa.

aku doakan ko berjaya. dan jangan lupa jemput. aku rasa macam lepas raya plak korang kawen. lel.

t.a.t.a said...

dgn adam yang ini memang aku tak berkeyakinan langsung. dan aku tak mengharap dia pun. walaupun setiap kali pandang dia hati aku masih bergetar, perasaan sayang tu masih ada dalam diri ini. tak mungkin hilang macam tu aje.

tapi bak kata adam yg lain pula, buat apa mengharap pada yang tak sudi. buang masa aje. baik bagi kasih sayang pada dia yang memang mengharap pada aku. orang kata terima la mereka yang sayang kita kan? so aku terima adam yang lain ni sebab dia memang sayang aku.

walaupun ada ahli keluarga yang menentang tapi dia tetap yakin dan pastikan yang kami akan tetap bersama. plan dia lepas raya bertunang. kadang kala aku takut dengan plan dia. aku takut terlalu mengharap dan nanti bila jatuh tingkat 150 aku juga yang akan kecewa.

tapi dia selalu ingatkan aku, dia sayang dan ikhlas terhadap aku kerana Allah Taala. selagi Dia izinkan selagi itu dia akan sayang aku.

InsyaAllah.

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Tata

Ok jgn lupa bg akak kad jemputan ye :)

||alis|| said...

cikta

mu tunggu aku datanggggg, provided bak sini kad jemputan, hehehe

||alis|| said...

kak iina

kita tggu je kak, dia tak bagi kita serbu je rumah dia, kuikuikui

t.a.t.a said...

I wish to have a simplest wedding ceremony and the cheapest mahar. I will let you guys know about it later, if insyaAllah He granted it.

Pray for me.