Nuffnang

Friday, April 4, 2014

minggu lepas: tiba-tiba sebak sendiri :(

 minggu lepas, balik dari kerja.. waktu tuh aku baru turun kereta di parkir rumah..


"ciklong balik... ibu, tu..ciklong dah balik..."


husna, almost 3. leka melukis leka menconteng, di meja luar rumah, bersuara sambil menunjuk ke arah ku.


tiba-tiba aku sebak sendiri :(


***********************************************

melihat situasi, takde apa pon yang jadik kan?


aku cuma terbayangkan kalau yg bersuara tu ialah "anak aku"


"mak dah balik, ayah, tu, mak dah balik..."


aku tiba-tiba sebak sendiri :(


(maaf, lately ni mellow, masih lagi simpan impian nak iron kain pelikat suami ramadhan tahun ni, masih usaha, masih....)


.

8 comments:

Nastyna said...

Dont know what to say to make u feel better, hope all is well. Hugss.

UmmuAidan-Arissa said...

Paham perasaan itu..setiap insan yg bergelar wanita mempunyai naluri sebegitu wpun mereka cuba sembunyikannya..best way is keep making doa, put some effort..inshaallah kalau dah tertulis akan pasti terjadik jugak...
dl ms akak blom kawen semacam yer rakan2 ofis yg dah kawen tuh pandang akak..hujung minggu buat aper bujang2..? nak cerita psl anak2 pun tak cerita dpn akak takut akak terasa..yer lah akak kawen lewat jugaklah banding ngan mereka..awal 30an..alhamdulillah somehow..
bersabar yer alis..take care

t.a.t.a said...

Aku tak ingat la aku dah cerita kat sini belum. Aku pernah nampak gambar bos aku tengah agah anak kecil dia sambil berborak dengan orang lain. Masa tu kenduri. Bos aku pakai kopiah, tshirt dengan kain pelikat. Duduk bersila. Dia pegang anak dia yang tengah berdiri. Oh aku sangat tersentuh tengok gambar bos aku yang itu. Serius aku tersentuh.

||alis|| said...

sis nas

sorry kak, ai ni orgnya gelong2 je sebenarnya, cuma bila mai hormone nak peod, dia jadik lagu nih, eheh.

||alis|| said...

salam kak ummu aidan dan arissa..

aaa keliling saya yg 30s pun masih ramai yg belum kawen, 2 of them my bff, smpai mak masing2 dok tunggu sapa yg mahu jadik org 1st pecahkan ruyung, heh.

doa mmg tak tinggal, tapi org cakap wifehood and motherhood are not the only stairs to Paradise kan :)

||alis|| said...

cikta

eheh, benda2 gitu datang sekali sekala kan cikta.. mcm bukan tiap kali tengok suami orang, kita rasa tersentuh bagai.. once in the blue moon bak kata org parit.. :P

aku kalau time moody, pokok slowly layu pon aku nk nangis, ntah apa2.

salahkan hormone saja sebab itu je benda paling dekat, n paling.. relaven?

MrsHaris said...

Allah Maha Tahu apa yg terbaik utl kita sis. PerancanganNya adalah yg terbaik. Inayaallah bila sampai masanya nti semua yg diimpikn jd kenyataan. Aamiin..

||alis|| said...

tq mrsharis.. aminnn :)