Nuffnang

Friday, April 25, 2014

hugs..

aku ada kenal sorang adik ni, pompuan. usianya baru 25. bujang, belum berkahwin.

bulan 11 ni adik pompuan ni nak kawen.. dan dia datang kepada ku, mengadu dan resah. but at the same time dia sibuk reka baju dia as bridesmaid yg err.. grand!, hoho!

I feel her, coz I used to be in her shoes too, not long time ago. and its not once.

she keeps on rambling about her "loser" feeling-sebab-adik-kawen-dulu-sebelum-saya thingy.

I choose to keep listening on her. diam. tak rasa nak menyampuk pon. kasi dia lega dulu.

"...kak, masa adik kau kawen, ko tak rasa loser mcm aku gak ke kak? I shit u do"

aku senyum. dan sambung..

"...aku ni dik, dah 3 orang adik langkah aku, perasaan dia still the same, each time pon, tapi apa kita boleh buat, selain feel happy untuk adik2 yang kawen...blaa..bla..bla.."



"kak, nasib ko jauh, rasa macam nak hug ko sekarang ni je... huawaaaaa!!!!"


cuma yg lalui je, akan mengerti. #senyum

9 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

sighhh..huhhhh...jodoh yg bukan ditangan kita kan...tp kalau kawen arrange tuh senang lak jdnya kan..

||alis|| said...

salam kak

3-3 adik saya kawen atas aturan jodoh dari kawan atau keluarga. takde bercinta2 pon, hiks.

Nastyna said...

saya dulu pun adik dah laaaama kawen dulu dan saya bujang trang tang tang sampai adik dah beranak pinak baru jumpa gitu hehehe. Itu la jodoh dia kan. meh group hugs meh.

t.a.t.a said...

Nak hug jugak.

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

belum sampai jodohnya..

Dulu akak pernah jumpa sorg mamat nie.. adik beradik dia semua dah kahwin.. dia sorang yang tak kahwin2 lagi.. anak sulung lak tuh..

dia pernah ada awek.. tapi takde jodoh.. dia cuba gak lah mengayat akak.. tapi xminat dgn dia.. very demanding dan high taste.. (which akak pasti alis bukan begitu hehehe)

dia pernah mengadu ngan akak perasaan dia siap berangan nak bwk akak jmpa family dia.. uihhh desperate jek rasanya

erkkk pesal ler tetiba teringat pulak :(

||alis|| said...

kak nas

haha dia punya tekan "lamaaaa" tu mmg lama la eh? ank sdara sy yg sulung dh 4thn. mak penah ckp (dulu2 laa..) klu boleh biar sy kawen dlu baru adik. klu ikotkan plan makji sy.. takde la kot ank2 sdara yg dh masuk 4org ni. alhamdulillah. x dpt suami (yet) tp dpt ank sedara ramai. rezeki gak kans.

||alis|| said...

cikta

tula. bila kita nk hug bebetol ni? heh.

||alis|| said...

kak iina

mcm kes mamat bikers yg usha sy di fb kemarin la. add sy utk "abg nk kenal awk lebih lanjut".. sekali tgk2 taste dia. alamak. putih melepak rupa arab daa.. which i am not. in million yrs.

mmg akn stress. dia pon dh dkt 40. smpai kwn2 lelaki x segan tnya depan2 "ko ni ada sakit ke weh smpai skrang x kawen2?"

msa sy baca soalan-jawapan antara mamat tu ngan kwn dia, rasa kesian jugak kat dia sebenarnya. dia suka kucing. dan syg mak dia. anggap jela kami xde jodoh :)

coklat~vanilla said...

Alis, akak dlm lama x komen kt blog awak. Blog sendiri pun bsawangg dah
Utk sekali ini rs nk sgt.komen..
Kita berada dlm kasut yg sama..
*Hug