Nuffnang

Friday, September 11, 2009

simpang

sudah bertahun niat nan satu ini ku simpan...

asri.

aku harap dapat jumpa kembali dengan dia.

masih igt bila aku kata "andai dia datang melamar, aku tidak teragak mengatakan YA" (disini)

nuzul quran kelmarin, aku jejaki dia tanpa sengaja.

kami bertukar no hp.

9/9/09, pertama kali berbuka bersama asri setelah hampir 12 tahun aku impikan untuk berbuka bersama dia. aku pergi dengan izin ibu. kena pulak masa itu aku tidak dapat terawih.

malam itu juga, dia melamar aku, walau secara halus atau sekadar gurauan, aku tahu niat dia bila katanya, dengan sekali imbas saja dia berkata begini:

"saya bukan budak2 lagi nak lalui zaman bercinta cinta nih... 5thn dengan bekas kekasih kemudian bila hasilnya hampa, saya rasa membazir banyak perkara. lis, saya nak kenal semula dengan awak dalam tempoh 6 bulan nih, lepas tuh tunang, lepas 6 bulan, kita kawin." titik.






err...

tuh kira melamar ke apa eh????



titik sampai sini. usah speku yg bukan2 dulu. sebab ada gundah yg bukan ringan dalam hati aku kini.

18 comments:

Are_Long said...

tergamam betul la alis yeahh!!!
jadi aper ksudahan nyerr

Jard The Great said...

suka cara die melamar.. terus terang gitu.. ehehe

Na Shari said...

Alhamdulillah...TAHNIAH Alis.

09/09/09 pasti akan terpahat di ingatan Alis sampai bila-bila kan? So sweet!

pari pari syurga said...

ehemmm... ehemmm..
si dia yg anim terserempak tu ke?
hehehe..

Ms.Lilies said...

uhuk uhuk....
ni ke ceritanya??
ada gundah??
takpe...sempat lagik utk pikir masak2...mintak pada Dia

perempuan 3g tp chomell said...

LIS, selama ni sy senyap2 je bc blog2 awak. now i want to give a comment.
buat istikarah dan kalo positif
TERIMA DIA.
mabruk utk kamu lis :)

hana

||alis|| said...

salam:

are_long: nasib baik tak tersedak, betol2 masa saya tgh minum iced lemon tea lak tuh..

cikna: haa.. tahniah.. blom apa2 lagi cikna, sungguh nih :)

anim: amboi! cepat eh dia speku?? btol la dia tuh, ahahaha!

kakmimi: thanks kakak :)

hana: thanks hana sudi membaca blog perjalanan mencari jodoh saya nih. teringat nama hana teringat citer korea tuh :)

(masih menunggu juga komen dari adik g-hads :D)

||alis|| said...

eh.. ada tertinggal plak...

jard: salam jard... :), orgnya dari 12thn lalu mmg gitu, simple yet direct to the point :)

iman_qaisara said...

salam...

selama kenal...

secara x langsung, sy trjumpe blog awk... sy suke, dan dlm diam2 sy menjadi silent reader awk...

et said...

sungguh bterus terang xde lapik..jujur2..

xper..pk dlu..amek mse..solat istikharah, solat hajat..jgn tburu2 kak alis..mse dpn nih..^^

sokong je ape keputusan kak alis..

||alis|| said...

salam iman dan dr kecik;

iman thanks sebab sudi ziarah hingga ke sini.. n3 dulu2 banyak ngarut :)

dr kecik: betol, akak setuju, masa depan nih... huhuhu...

aYu said...

kak alis..
sweet tarikh tu...
em..
hepi nye ayu bila baca entry ni..
hehehe..

tp stuju dgn et...
istikharah dlu..
pilihan Allah adalah pilihan terbaik..

CAHAYA MATA said...

waahhh..
permulaan yang sangat baik.. kuatkan semangat dan istikharah yer.. :)

SAYA percaya bila lelaki tiba2 bersikap jujur, dia juga mengharapkan kejujuran kita.. work 4 it ok.. (^,^)

~ tumpang gembira ~

G-HaD's said...

k.alis!!klu la 1dunia dpt dgr suara sy,mesti sy le pmecah rekod jertan paling kuat!subhanallah....sy harap ASRI x kan kcewakan k.alis..sungguhhh!!wahai llki.....hargai wanita ini.....wanita yg mula aku sayang nii...sungguhhh!!kak...sy doakan..d pmudahkan..d terangkan jln...mudah2an..ameenn...

p/s:nnt sy msg k.alis...sungguhhh!!

-Life- said...

so...sweet..see?
kalu sudah jodoh..x lari kemanala..
tapi..
jodoh itu mana dan siapa..kite tak ta0..ceh..
*pinjam ayat eh..
(^_^)

khaiza said...

wah, best ye dgr berita baik ni..buat sembahyang istikarah..minta petunjuk dariNya..

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

wow....hehe...eh,jgn lupe singgah blog jen..ade wat mkn2 ckit..haha..=P

||alis|| said...

salam;

ayu: akak belum harap apa2 dari hubungan ini sayang :)

cahayamata: hmm.. tq. masih lagi dalam istiharah :)

S: adik sayang, terima kasih atas hibah kamu yg tak ternilai itu-kasih sayang-, doakan akak kuat tau!

life: uhuks, masih lagi tidak tau apa yg berlaku pada masa akan datang :)

kak khai: terima kasih kak :)

jen: waa.. adik arkitek.. makaseh sebab singgah ke mari.. :)