Nuffnang

Tuesday, May 5, 2009

sepupu ku kawen 31may ini.. maka..

maka... akan ada yg bertanya:

bila akak nak kawen?



apa jawapan?



relaks. aku dah bersedia.














"jodoh kakak orang jauh.. tunggu dia balik malaysia dulu eh?"


aci?

aci kot rasanya.


pastu aku akan terus menyebokkan diri dari makcik2 yg peramah itu.

5 comments:

pArAsiT_dUniA said...

sepupu ku juga.. 31 may ini...
hehehe...
alis kawen ngan kueh bakar???
amin....hehehe ;)

||alis|| said...

hihihi... tak la.. gurau2 sama teman belog :)

suka sakat dia.

ada patut dia kata baya2 dia anak dara sudah tak ada n nak carik ibu tunggal? boleh.. tapi usaha la bujang sama bujang, kan kak?

pArAsiT_dUniA said...

ehe.. kalau jodoh apa salahnya alis...nazz suka baca blog alis dan kueh bakar..penulisan nya menarik.. tapi nazz ada jmpa sesuatu yg agak best tadi....nak share ngn alis...

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku buat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yang akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya­ suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti perasaannya

Sekiranya..
suami ku ini jodoh yang dirahmati oleh Mu maka
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Tetapi Ya Allah...
Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlan aku jalan yang terbaik untuk aku harungi segala dugaan Mu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan dunia Mu..
Limpahkanlah aku kesabaran untuk terus membimbingnya..
Sekiranya suami ku tunduk terhadap nafsu yang melalaikan..
Kurniakanlah aku kekuatan Mu untuk aku memperbetulkan keadaanya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya
keluar dari terus terlena

Ya Allah...
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap membuat keputusan..
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai
isteri..
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhirat Mu
Sekiranya aku engkar dan derhaka Berikanlah aku
petunjuk kearah rahmat Mu

Ya Allah sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu..
Aku buta tanpa bimbinganMu..
Aku cacat tanpa hidayahMu..
Aku hina tanpa RahmatMu..

Ya Allah
Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yang kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu

Ya Allah Ya Tuhanku...
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang soleha
Isteri yang sentiasa dihati

Amin, amin Ya Rabbal Allamin..



moga cepat jodohku, jodoh alis, dan jodoh kueh bakar.....amin.....

dude said...

oh bujang ke..
kawenlah cepat..;)

||alis|| said...

nazz: *sebak*, terima kasih banyak2 ya nazz. baik sungguh budi bicara. alis akan kopipes dan print out doa tuh buat bacaan harian kelak. thanks sgt! (jodoh nazz? hmm... mesti ada sesuatu yg alis terlepas pandang dlm belog nazz nih. nnt nak ulangkaji sket :)

dude: amboi, dia tuh dah kawen ke nak soh kiter kawen cecepat nih, hihi...