Nuffnang

Tuesday, April 28, 2009

malam tadi, aku bermimpi lagi...

malam tadi, aku bermimpi lagi..
buat sekalian kali..

aku mimpi;
aku berkahwin.
dengan siapa entah..
aku tidak kenal..

dalam mimpi itu, aku tidak kenal siapa bakal suami..
tidak kenal langsung..
hingga aku bakal dipakaikan pakaian akad nikah..
aku tak kenal dia..

ku tanya ibu, siapa dia wahai ibu?
ibu senyum..
waktu itu ku tak nampak langsung ayah..
kemana ayah pergi? aku tak tahu..

aku hanya nampak ibu tengah mengira wang hantaran..
aku sempat tanya berapa? (cam sengal plak tanya2 wang hantaran kan???)
ibu tersenyum lagi..
tak menjawab....

hujung2 akhiran mimpi;
aku ternampak siapa bakal suami ku itu,
dia;
anak sheikh syarifah, jiran lamaku juga..

ah, mustahil, sebab dia sudah lama tidak ku temui;
lagi pula, DIA?

takkan laa.... mamat satu sekolah agama rendah dulu,
yang rasa2nya 100% dah kawen 2 tahun lepas..

sekali lagi...
mimpi itu mainan tidur

:)

9 comments:

joegrimjow said...

nak mimpi camni jugak!!!

Aida Narina said...

Hi there :).
Just dropping by to say hello and whenever u have the time, do visit my sales blog. We have Tie Rack scarves from UK :)

||alis|| said...

joe: sudah la.. aku tawu mimpi2 ko sume lagi advance.. ahaha!

aida: hi, ok, will do, thanks :)

dude said...

SALAM..;)

||alis|| said...

dude: hi dude, salam :)

kueh bakar said...

kawin dgn aku la

bvlgarigirl @ Arianna said...

alis

hehe

dah follow blog awak

maaf ye. rupanya saya tertinggal folow orang penting ;)

||alis|| said...

kueh: jgn main2.. kang org hantar rombongan meminang anak bujang org kang.. jgn larik tak cukup tanah~

"aku org kecil, engkau org besar"

hahaha!

||alis|| said...

yanna: takde makna laa follow2 belog nih yanna, i'm oke :), tarak hal kalu org tak follow ;P