Nuffnang

Tuesday, October 14, 2014

bila demam dan bila jumpa doktor...

baru2 ni aku demam-jumpa doktor A, kebetulan tak kebah, jumpa doktor B, 2-2 doktor tuh pompuan (saja pilih pompuan sbb senang nk bicara)

ada soalan2 doktor yg aku consider "pelik" sebab soalan mereka sama-sebijik2. maksud sama tuh mcm.. bila disoal, kening aku terus kerut mcm nk bercantum and terus like "eh apsal soalan sama ni???"


soalan2 pelik tersebut ialah:

1) bila date period?

2) umur berapa?

3) dah kawen?



aku syak 3-3 soalan tu ada kaitan dengan jika aku jawab date, umur dan "dah kawen", doktor mesti soh buat urine test.


untuk kehamilan.

erm, seriau jugak mak. mujur mak susah nak demam, hiuhiu~


7 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

huhuhu...mentang2lah kita perempuan kan..itu jerlah soalan febret, psl period kiter...ala kang dlm form kita dah tulis semua tuh..mesti doktor2 tuh tak baca kot yer...:)

||alis|| said...

kan kak..

tapi mmg tkujat la kejap alih2 dia tanya soalan2 mcm tu.

mujur dulu amek bio n cikgu bio (pompuan) sempat bagitau "timing" bila masa boleh cuba dptkan baby. yg penting katanya rekodkan suhu badan dan letak dlm laci tepi katil :)

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
Nizam.Ariff said...

Kedua2 doktor tu nak check tekak je...boleh bercakap atau tak... ;)

aishah nin said...

If perempuan demam itu je la yang doc akan tanya.

"Bila tarikh last period u datang?"..hihi

||alis|| said...

en nizam

eh, yela, deme cek tekak jugak, guna batang kayu eskrim tuh, hehe!

||alis|| said...

aisyah

hiii aisyah, haah, last date period tu pon disoal. masalahnya, saya belom kawen, hihi~