Nuffnang

Monday, July 7, 2014

apa punya magnet ni daaaa...

petang hujan lebat. pada suatu hari.

terbalik nampaknya susunan ayat saya. heh.

ok sambung. makji call dari kejauhan. tak jauh mana. naik kereta drive sejam dh sampai kalau tak jem. aaa.. stright to the point. ada lamaran ni, mahu tak? ujar makji ku, macam tanya kita melalui phone call "ibu jumpa tempe goreng kicap cili ni, mahu tak?" kekeke. yg tu apa2 jadik pon saya mauuuu..

ok, chat serba sket. org tu bla2.. penah putus tunang bla.. dok melaka je.. bla2.. usia tak jauh beza bla2.. part yg last tu gua kenot blah. "dia satu tempat keje ngan S dulu (...if korang taktau, S tu ex tunang 3 bulan gua)

dalam hujan lebat. aku renung jalan tar yg basah. manusia yg lari2 smbil pegang payung.. dan seorang brother hensem-nampak alim-pehpehpeh-dalam mimpi kau jela, melintas.

kosong.

13 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

alaa sayangnya..dah elok dah calon tuh tapi ade halangan gak..camaner yer..srh calon tuh tukar keje takleh ker lis...kekekeke

Nizam.Ariff said...

Adik ipar aku bertunang 2 bln je lepastu tunangnya mintak putus...selang setahun, dia kawen dgn kenalannya yg juga kenalan ex tunangnya...bahagia smpai skrg...so, cubalah dulu tgk caner...

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

tempat kerja tuh takde kena ngena dengan jodoh alis.. belum tentu masa akan datang dia akan terus kerja kat situ.. in unfair to judge people just by it work place.. tempat kerja tak bersalah.. orang yang bekerja dalam tuh pun tak bersalah.. yang bersalah mereka yang tertentu jek..

Think positif jelah.. kenal-kenal lah dulu.. who knows.. mungkin ini jodohnya..

lagi satu awal kenal takyahlah sebut kisah lama yang u pernah bertunang dengan S tempat kerja yang sama.. because itu kisah silam.. adakala kita kena move on..

tasekM said...

istiharah beb.
tanya tuhan.
patut tak terima....


.

fatraz said...

dah jumpa rusuk kiri? rusuk kiri ntah ada dimana.. hihihi.. kak alis, why not u gve a try :)

||alis|| said...

kak ummu aidan-arissa

haha kang kena ayat pedas "belum apa2 dah demand" kuikuikui! *apa pon terima kasih kak :)

||alis|| said...

en nizam

rasa keberatan tu mengatasi segalanya. masih mahu solat hajat ni *mata pon dah serupa panda :/

||alis|| said...

kak iina

hati masih rasa berat sangat kak, taktau napa. petunjuk ke? kilang tu mmg besar, alangkan kita keje opis atas opis bawah pon belum tentu akan bertembung, ntah kak, masih berat.

tak judge, tapi masa silam tuh mcm masih... ergh! haa gitu perasaan dia :(

||alis|| said...

kaktas

masih bertanya, belum ada mimpi, hati rasa berat. kalau kita kata kenal pon, separuh kaki dah masuk dalam situasi, maksudnya harapan dah diberi. mcm kita, wajib dah berbunga2.

to me kak: biar say no sekarang, sebab perkara mcm ni bukan main try test. apatah lagi libatkan banyak pihak kan.. serba salah mode: ON

||alis|| said...

fatraz

belum lagi yang :)

Nastyna said...

huk aloooh... rembat tempe kicap tu jer la kalau gitu.

||alis|| said...

kak nas,

haha, ada plan nk rembat tokey nasi ambeng pon fail ni, acaner tuh...? :P

Nastyna said...

haa nak tokey ajeer... hahahaha sorry gurau k.