Nuffnang

Thursday, June 5, 2014

satu hari, di musim lain yang lalu..


ok...u tahu tak kenapa kite tak bole together dulu..

sbb i rase kite nothing in common...

takder apa2 yg sama..

minat yg lain..

kite terlalu force diri kite..

so benda tue jadi imposible..
 
======
 
takde la...sejak kite dah jauh...
i dah berubah...
u ingat kan benda yg kite talk kat mary brown...
yg i cakap i dah change alot...
that time i rase yg i tak layak for u...
u maybe bole dapat yg lebih baik...
i rase u not for me..
u terlampau baik...
serious i mmg sayang kan u..
kite dah kenal lama kot...
tapi i dah berubah...i tak layak for u..
 
====
:)
i`m so sorry...
dah lama dah i nak cakap benda nie dengan u...tapi tak sempat..
i mmg sayang u...dari i form 2...
====
hahah ...kenapa lak tak tahu nak balas apa...
im glad i dah dapat luah kan semua...
no more hidding...
mungkin u tak kan faham perasan I..
-----------------------------------------------------

jelas, aku ditinggalkan kerana dikata aku ni baik. so, jadi org baik ni salah besar kan? :)

ini akuan jujur dia. aku tinggalkan sedikit utk tatapan masa depan aku kelak.

yg lain semua dh jadik sejarah. aku dah ke depan, with or without lelaki yang bernama suami, aku tetap mahu jalan ke depan. Alhamdulillah. belajar dengan masa. luka dah tiada. cuma yg ada, parut, utk aku kenal dan didik diri... "awak pernah terluka, tapi masih wujud hingga kini" tepuk bahu sendiri 3 kali.

senyum, sebab aku masih diuji.

12 comments:

IndaMarya said...

I tabik u, becos u are strong.perempuan baik utk lelaki baik.so u just wait for that prince charming to come yr way.insyaAllah.

UmmuAidan-Arissa said...

life goes on..we move on..kalau tak dpt bwk kita kemana2 arahnya..just leave it..tanpa cinta kita boleh hidup tapi tanpa cinta kepada Allah kita parah jdnya..:)

Nizam.Ariff said...

Takpe...tak dpt di sini, pasti dpt yg disana nnt...

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Itu bukan jodoh untuk mu.. so tak perlu rasa sesal apa-apa..

Adakala org dengan mudah buat alasan begitu... sebenarnya bukan sangat alasan dia berubah atau alis yg baik sangat(akak agree juga alis mmg baik hehehe).. tapi sebenarnya soal hati dia.. dia sayang tapi setakat itu sahaja.. tak terbuka hati dia nak jadikan you yg serius..

just move on.. akak pun pernah sayang dan cinta seseorang 5 dan ada yg pernah 8 year.. sampai masa walaupun pahit move on sebab takde jodoh.. pandang belakang sikit2 jelah utk peringatan.. selebihnya better kita fikir masa depan ;)

||alis|| said...

aunty indaMarya

thanks aunty, utk masih sudi bertamu disini dan beri nasihat serta doa :)

||alis|| said...

ummu aidan-arissa

thanks kak, atas non stop nasihat demi nasihat. eventually mmg I need that. huhu.

||alis|| said...

encik nizam

:)

disana sudah pasti. cuma buat cemburu, jadik isteri di dunia sudah berkoyan pahala mudah dapat.

Jemaah je sudah berbeza 27. yg lain apatah lagi :/

oklah, sebenarnya si bujang ni mmg cemburu kat para isteri part pahala mudah tuh :P

||alis|| said...

kak iina

5-8 tahun? sakit kan? saya masih terasa biar tak lagi perit mcm dulu.

nasib pakwe akak ada dah ha.. :)

coklat~vanilla said...

Pernah sayang org for 12 years. Tp Mmg xdak jodoh. Jodoh sbg kawan sahaja. So mau x mau move on. Hal2 lps, selak tengok sket2 je..buat pedoman

||alis|| said...

cik coklat

lama tu. klu dh lama2 mesti impian n harapan pon tggi kan.. ntah la. harap saja kita ni baik2 saja :)

athiqi ariff said...

alasan je 2..nk berpisah sbb jumpa org len,tp xmeminimakan rasa kecik ht pasangan so ckp la sbb 'baik sgt'...

||alis|| said...

athiqi

manusia berubah. termasuk kita. manis jgn telan terus. pahit jgn buang terus.