Nuffnang

Wednesday, January 8, 2014

istimewa



3 bulan lalu...

pisang nipah tanaman ayah masih hijau. dan dia ternampak sewaktu kami berbual dalam skype..

"eh, ada pisang tepi tingkap?" soal dia yang mungkin jarang nampak pokok pisang dengan pisang2 nya sekali, barangkali.

"yer.. lepas 2-3bulan, masaklah tuh.."

2minggu lepas, 1 tandan pisang nipah tu selamat direbahkan ayah. seminggu kendurikan pisang, selain sedekah. makan2 tetap tak habis.

sekarang, bila pandang melalui tingkap.. pisang nipah dah takde.

tapi kenangan tu tetap wujud.

*debar tunggu minggu depan. jadikah dia nak datang? :/

11 comments:

t.a.t.a said...

Fahri kah yang datang?

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Sis rombongan meminang ke? Alhamdullilah...

||alis|| said...

haah cikta. tp skrg masih 50-50. tak tau apa masalahnya. doakan yg terbaik sajalah. :)

||alis|| said...

jauh lagi perjalanan pinang2 ni kak. tapi doakan jela yer.. mudah2 berjalan dengan aman. skrg tengah kacau sket ;p

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Akak doakan semoga Allah bukakan hati dia untuk terima adik alis yang manis nie.. InsyAllah.. semoga kesudahan yang baik2 nanti.. mana tahu tahun nie dipinang orang pulak.. Aminn

Dik kalau ada kacau bilau.. amalkan baca doa lembut hati tiapkali berdepan dengan dia.. InsyAllah..

CAHAYA MATA said...

InsyaAllah... kita doakan semua berjalan lancar dan menjadi ye.. :)

senyum.. senyum..

jangan kacau-bilau-galau..
banyak-banyakkan istighfar dan doa-doa-doa-doa-doa..
(banyak tu)

:)

||alis|| said...

kak iina

inshaAllah amin. tq kak.. masing2 tgh belajar rentak masing2 skrang nih. tak best kan kalau berpanjangan...

||alis|| said...

ain

amin2.. tq tau! :)

mcm awak ngan pakcik la kami ni, try to fit each other. sbb dia orang ni generasi lain, kita pon generasi lain, tak boleh nak tally :P

t.a.t.a said...

alis, akak pulak yang turut rasa dup dap dup dap nya.

baru kelmarin sms kakak akak. tanya dia ahad ni dia ada pi memana tak?

dia tanya kenapa?

akak cakap ahad ni ada orang nak datang. meminang. hahaha

dia balas, betul ke?

akak cakap la, kalau betul kan best kan? hehehe.

||alis|| said...

cikta

hahahaha kesian akak ko kak kena throll macam tuh, lel sangat! haha!

tapi tu proses doa jugak ok, mana tau dok ulang2 cakap, alih2 salah satu termakbul.

jangan time betul2 dia dah tak caya kan ko suda --"

aaa.. mamat tuh tak jadik datang. rumh dia dilanda ribut salji katanya. ngek sangat kan alasan beliau. haha!~

*takpelah, kurang2 debar aku dh hilang, no more stress sbb dok bilang hari je mcm kemarin.

t.a.t.a said...

debar kau dah hilang? so apa cerita?