Nuffnang

Saturday, December 28, 2013

berbaloikah semua ini?

waktu kejauhan
aku mohon didekatkan
dua rasa untuk jadi satu.

dalam hubungan
bukan satu tambah satu
tapi separuh tambah setengah
kurang dia, tambahkan aku
cacat tompang aku, pandang lebih pada dia.

begitulah.

bila makin terasa deras langkah dia menuju ke arahku
bingung pula semakin kuasai.

berbaloikah aku? untuk semua yang bakal dia hadapi?


berbaloikah dia? untuk cuma bayang aku sendiri yang sanggup temani?

7 comments:

t.a.t.a said...

acapkali aku alami perasaan yang sama macam ini. aku gelar diri sendiri kunang-kunang. kunang-kunang yang cuma mengimpikan untuk dekat dengan lampu, tapi bila dah dekat kunang-kunang cepat terbang pergi.

||alis|| said...

cikta
org alim cakap tuh dugaan.
org baik cakap tu maksudnya jgn fikir bukan2
org tak sayang mulut cakap "ntah2 dia ni jenis tidak2"
org kuat motivasi plak bagitau "ni semua permulaan, harung saja, akan datang bila jadi lagi, etlis kita dh penah alami n get ready, again"

payah sekarang. emosi bergayut2 di dahan rapuh. nyampah pon ada. padahal.. benda takde apa2 sangat..

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

Take it easy kot sis. Just get thru it. If you feel it worth then just go ahead. Tanya hati.

Jika x berbaloi then just stop and walk away. Sometimes dgn guys ni kena keras dan jual mahal sikit. But sometimes if kena tmpt kita mengalah kita xrugi apa2 but untung lg in the end.

Cuma kdg2 klu kita ada menaruh harapan tuh yg rasa mcm ada byg2 mcm kjr dia tp mkin jauh. Hbgn mmg mcmtu. Mula2 mmg susah nk terima later on u just get stronger

||alis|| said...

thanks kak. appreciated most :) alhamdulillah dh dpt jawapan kukuh dri dia.

mana n3 baru? wendu dh ni. winks.

marinahunny said...

Alis tema kaler ape? Cepat wei nk beli kain nih

||alis|| said...

kakna

tema aku warna warni kak, haha!

CAHAYA MATA said...

pernah rasa..
pernah rasa..
yang sama.......

heheheheee..tu je nk bagitahu..!! skrng cik alis kan la pula..kihh kihh kihhh...

keraskn hati je..
sbb kalau lembut hati sangat, semua nk fikir, semua nk hitung, semua nk analisa.. susah..!!

*bukan nk ajar awak ambik jln mudah je..tp harap awak ambik yg positif tu je.. ok..

gud luck... :)