Nuffnang

Thursday, April 8, 2010

demi sebuah sakit

petang, balik keje tak balik rumah terus melencong ke taman untuk jogging.

jogging sebab aku nak cari penyakit.

penyakit? yer.

sebab aku yg dah lama tak jogging+hati sakit= mari bersama sama sakit/sengalkan badan untuk melupakan sakit hati tadi.

aku tak pernah sampai lagi taman tuh biarpun kalau dengan motor, aku boleh jejak tak sampai 7minit (tambah 3minit kalau trafic light dia jadik merah waktu nak melencong ke sana)

parking motor, jejak kaki sebentar, sms housemate aku lewat sampai rumah sebab jogging, then jalan slow2...

kemudian aku nampak banyak perkara yang sangat annoying!

-pedestrian walk dilalu lalang dengan motor2 lain yg sangat laju menyebabkan aku begitu takuttt sekali. serius aku takut la weh!

-pasangan yang berdating sama jumlahnya dengan mereka yg berjogging. ok aku tak salahkan mereka untuk berdating, tapi apekah: 3 kali aku bertawaf 3 kali tuh jugak aku tgk mereka dlm keadaan yang sama, pose duduk berdua atas motor dan saling berpelukan. sungguh remaja sekarang hampir hilang rasa malu yer.. org tua sangatkah aku? eh ade aku kisah? biarlah!

-budak2 yg lepak tepi pedestrian merokok. aku nak jogging dan hirup udara petang, bukan nak jadik perokok pasif daa....

- ada akak nih, dia pintas aku dan...... pergh! bau perfume beliau sangat kuat hingga dia dah 30 tapak depan aku pun, bau perfume dia tak hilang lagi kau...

- mamat2 yang main bola sepak suka menendang bola keluar padang. aku takut sekali kalau bola tuh kena kepala aku dan aku hilang ingatan! kemudian aku lupa jalan balik rumah, kemudian salah sorang mamat yang main bola sepak ternampak aku kemudian kawan2 mintak dia bawak balik rumah mak dia kemudian mak dia rawat aku hingga sembuh kemudian aku nampak baik, kemudian... eh, berangan lagi la tuh!


ntah. petang nih aku ulang balik jogging aku nih. sesetengah badan individu memerlukan masa 48 jam sebelum memulakan jogging semula. yela yela! sesetengah individu tuh macam aku~


sengal sengal badan aku nih memang benar, tak boleh ampun sengal dia.
sengal sengal hati aku pon, boleh laa buat aku lupa jap sakit dia.
yg bagusnya, tidur aku aman. 11mlm masuk tido azan subuh baru sedar.
tiada lagi gangguan tidur yg berlaku sejam sekali lagi.



tapi...
serius sakit satu badan aku nih.

adehhh.....



.

5 comments:

green said...

hehe..dah lama tak jogging jugak..
adehh~~

Ms.Lilies said...

Wohooo...jom jogging kat tasik kj!confirm ko selamat unless ko nak jenguk dekat2 kat dlm tasik tu hehehe....tmpt jogging dia mmg xblehla motor nak lalu

||alis|| said...

green: ngeee... kena start hari nih jugak.. 2hari jer badan sakit, pastu dah terasa2 fit, aceh!

kakmimi: niat dihati nak jog kat sana.. takut aku balik umah dah azan isyak plak kak :P

ber_u_wang said...

wah lepas ni mantop la body alis..

sakit badan tak sama sakit hati..

||alis|| said...

uncle, nak fit jer, kalau turun alhamdulillah.

ah, tak kira, janji ada perkataan 'sakit' :P