Nuffnang

Thursday, March 25, 2010

4 bulan lagi, itu sah... 2 bulan lagi.. yang itu aku hold dulu.

4 bulan lagi aku bakal dapat adik ipar lelaki yg kedua, tahniah untuk diri sendiri sebab berjaya kekalkan level "mendapat sebuah dulang hantaran pelangkah"... isinya macam yang dulu jugak, sepasang kain pasang 4meter dan sehelai tudung batu dan sepasang brooch comel.

ok.

aku sangat kecik hati sekarang nih. apa sebab?

err..

nak bagitau ker?


korang boleh simpan rahasia ini?



boleh.......?
iyer ker..
boleh caya ke nih?
tengok sikittt..

alalalala... buat muka comel budget cute yer..



fine. (aku typo error find tadi oke! lihat betapa tak tenteramnyer hati aku~)

aku bagitau~

dalam FB baru nih, aku ada bagi caption yg comel2 kat pic newborn (her 2nd child) ex roomate aku masa kat itm segamat *dulu (*6tahun lalu) sekali ada sorang member aku yang baik nih boleh tanya soalan maut kat aku ok~

"babe, ko nih asek best jer main ngan anak orang, anak sendiri bila lagi?" (dia dah punya anak sorang, sumpah comel!)

pergh! ini bukan kali pertama oke. kali kedua.

aku serius takde isu ngan dia, infact kami mmg sampai sekarang mmg maintain baik sukmo.

mmg dikalangan kawan2, aku ceria, gumbira, happy go lucky sampai apa-lawak-ko-buat-buat-pon-aku-gelak-walau-sumpah-lawak-ko-tak-berapa-nak-best!

tapi.....

aku pon manusia babe. ada hati, punya rasa, miliki jiwa.


aku tahu apa makna kecil hati. jiwa aku mmg meriah. tapi makan dalam sorang2.. tak semua paham apa dan bagaimana duduk letak aku dalam lingkaran sosial rakan2...

budak kelas Uitm kelas aku, 80% sume dah kawen, ok la paling2 dah kawen. aku tumpang happy for them.

tapi bila ko dah kawen, tolong laa.. usaha sket doakan kawan2 yg belum jumpa 'fahri' nya, macam aku nih ha.. (kebanyakan teman2 aku berada dalam usia setahun muda dari aku, sebab aku dulu budak peralihan, SALAHKAN SISTEM PENDIDIKAN, BUKAN AKU, UPSR SUBJEK BM AKU DAPAT 'A' TAPI STILL KENA DUDUK KELAS BAHASA MALAYSIA, budak melayu yang BM nya dapat A, masuk kelas peralihan??? CEH!)

ok titik fokus sudah hilang.

....bukan tanya "babe, ko nih asek best jer main ngan anak orang, anak sendiri bila lagi?"

kawan, ada masa aku boleh terima apa saja yang kau cakap.
ada masa kena juga bertapis tapis kan....
bukan semua boleh ditelan dan dihadam.

------------------------------------------------------

dua bulan lagi tuh.. hmmm...

sama ada aku bertunang...
(ok macam klise pulak eh, ok tipu jer tuh!)

...atau aku akan dapat gelaran baru?

...atau aku tetap akan jadik macam aku yang sekarang?

dua bulan lagi.

tunggu.


.

12 comments:

lieza said...

sgt terasa kata-kata itu...kalu kita belum kawin tiada sapa tau kan..apa perasaan kita..akak pun terasa kalu ayat tu kena kat akak..hehehe

Ms.Lilies said...

ko bikin aku saspenla lis....

errr...pasal kawan ko tu kan..
ko silambam dia sket...
ekekeke...

||alis|| said...

sis.khay: kan... wuwuwuwuu.. kadang tuh kecik hati nih simpan jer pastu esoknya buang jauh2.. kang lagi dalam lagi sakit, buat apa.. kan?

kakmimi: hehehe.. terkena ke kak? alooohh.. maaf eh.. tak sengaja~ kekeke.. :D

ber_u_wang said...

saya yakin jodoh anda pasti tiba cuma cepat atau lambat sahaja datang nya dia.. pasti ada hikmah nya bila jodoh anda lewat tiba..


tapi kekawan ni tak faham.. main cakap aje.. sape tak nak kawen kan..


kita serupa benci soalan cepumas bila menghadiri majlis perkahwinan.

" ko bila lagik"

||alis|| said...

lambat tuh kadang kalau melibatkan kiter jer takpe, ini.. melibatkan mak ayah, sedara, kawan2, jiran2 dan selanjutnya (termasuk boss!)

adeh.

bukan mengeluh. mmg ada kala diri nih rasa ok, tapi ada hari2, ada waktu2 ada saat2nya...

kita mesti tidak dapat tidak akan rasa..

sedikit down.

Jard The Great said...

saspenn...

alang said...

InsyaAllah saya doakan semoga cepat bertemu jodoh. Ameen.

||alis|| said...

jard: hahahaa.. padahal aku paling benci ngan citer seram kat wayang, penuh saspenn! :P

alang: hi alang. thanks ;). amin.

tasekM said...

lis, aku nk komen panjang tapi kerja banyaklah pulek. nnti2lah sembang.

tak sabar nk tunggu 2 bulan lagi nih... :)


.

||alis|| said...

kaktm: aik kak... sampai kesini dah? habisss laa akuuuuuuu~ ahahhaa!

Anonymous said...

salam alis
kalo alis msh igt, akak penah tgl jejak kat sini. blog alis ni wajib akak view bila ol.hehe..(sori, lari tajuk plak)
alis, nasihat akak yg pernah melalui benda2 ni..selain dr sabar, sekali sekala kena gak bahasakan depa ni.tp dgn ayat yg mulia la kan..jgn ko wat ayat longkang..kang sama je ngan kelongkangan depa..then, bnyk2 baca doa 12 pintu. setiap hamba ALLAH ni diciptakan pasanganya..insyaALLAH..alis akan dpt yg terbaik dr DIA

kak hana

||alis|| said...

salam kak hana: mesti laa ingat kak akak :). mana link akak? aktif blogging tak lagi? thanks kak. doa 12pintu yer.. nnt alis gugel :)