Nuffnang

Saturday, July 11, 2009

mimpi, ayat ayat cinta, nur kasih....

bermimpi lagi.

tentang fahri. oh sila abaikan.

sekarang sudah amat leka sama "nur kasih" terbitan film scape (mira/khabir bhatia)

terasa bagai cerita AAC jugak. tapi versi lebih melayu.

cuma aku tak gemar sama perlakuan ADAM sama KATRINA, bergeser geser antara satu sama lain dlm drama tuh. meremang. serius.

sampai sanggup balik umah semata2 nak lihat sambungan kisah ini ;P

tapi, kalau laaa ada ayat ayat cinta versi malaysia, harus aku calonkan Maya Karin sebagai Aisyah, sebab she's next to perfect untuk dukung watak ini. salah satunya, darah jerman serta kefasihannya dlm english/germany. bahsa arab? takpe, kak Maya bleh belajar.

siapa plak calon bagi watak fahri? belom ada dlm mindaku pelakon lelaki yg punya 'imej lelaki warak', ada tidak, ambil perhatian pada fizz fairuz, watak AIDIL dlm 'nur kasih' tuh.

kalau watak maryam/maria, ntah kenapa, aku suka cik syarifah sofia itu (katrina). maybe sebab dia mixed dan punya iras yg cantik.

subhanallah... andai mereka mereka ini tahu menilai buatan tuhan.

;)

11 comments:

Ms.Lilies said...

aku pun dah lekat tgk cite tu sejak ko war2kan....terasa mcm pelik....giler natural perlakuan peluk2 rapat2 antara adam ngan katrina tu.....berlakon mmgla berlakon...tapi hukum sebenar?? haiyohhhh bab diorg bergesel je aku emo skit...

:. aYu .: said...

er..kak alis..betul ek.. mmg bab bergesel tu ayu xstuju..em..tapi..ayu amik yg baik je la.. cntoh watak nur dalam tu.. em..rasa nye 1st time rasa bangga dgn citer melayu..i mean.. kekuatan die ada dlm citer ni..

||alis|| said...
This comment has been removed by the author.
||alis|| said...

kakmimi: aku tgk aku yg meremang kak.. boleh eh main cium2 dahi tuh.. takpe, tgk jer sampai abeh, episod ada 26.

ayu: kan ayu, geli geleman dik... tapi drama camnih mmg lain dari yg lain kan.. just akak tgk ramai penerbit yg bukan 100% melayu byk buat citer mcm nih. yg 100% bz buat citer hantu and gejala sosial sukmo. lagi satu akak suka sgt sama drama2 buatan murali abdullah :)

Dj Epoi said...

Salam....

Salam kenal ....dalam jaluran!!
Anda layak untuk menyertai Contest Gua......

Gua nantikan Gambaw walawei dari Lu...

Hheheheheh Gua dah linkkan Blog ini heheh

:. aYu .: said...

kk alis.. akak amik ler award adiah dr saya yer..simple je..

||alis|| said...

bismillah..

salam DJ epol, i'allah akan sertai ;)

salam ayu, dah, dah tepek kan dah dlm blog fahri akak ;P

green said...

salam~

senang citer, kak alis je laa jd aisyah..
fahri..ermm...

eiyta_ysp said...

salam kenal...
i am a big fun of kHABIR BAHTIA n AAC...dua2 citer nie best..sama objektif tp agak berbeza pendekatan...bangga ada jugak anak melayu yg mampu lahirkn buah tangan mcm khabir n mira...

||alis|| said...

salam;

green: kalau akak yg jadik aisyahnya, pecah panggung dik! bukan sebab box opis, sebab orang bengang, hehehe...

eiyta_ysp: hehehe.. sama la, welcome to the club ;D. just sayang sket, khabir bhatia nih bukan malay kan, tak silap saya laa.. ;)

Dj Epoi said...

Salam
INFO Taugeh yg menarik untuk sama2 kongsikan...Tq