Nuffnang

Friday, June 5, 2009

tau tak apa makna MENYESAL????

huhu..
.
.
2005
hassan kawen. dia tanya aku; bile turn ko plak?
ku jawab: tunggu ko anak 3 la weh, man man...
dia balas: kalau aku dapat kembar 3 terus?
"tahun tuh gak aku kawen... oke?"
.
.
2009
hassan sudah punya 2.5 org cahayamata.
setengah lagi dlm perot, 6 bulan.
.
.
hassan: kak yong, 3 bulan lagi haa...
aku tunggu kad ko
( dia KETAWA BESAR OKE!!!)
.
"alaaa... anak ko still 3 org selagi tak dpat yg ke-4, kan?"
bunyik orang bersalah menyeleweng fakta.
hassan, ah.. takde2.. ko kena kawen gak!
.
.
---------------------------------------------------------------------
aku diam, menyesal plak aku ckp cam tuh kat hassan.
padahal aku gurau jer weh!
.
4 bulan lagi.... 4 bulan lagi.... mana dia, siapa dia..
ah, urusan tuhan, kiter jangan ganggu,
kalau dah benar masa dah time;
esok pon dia tak tunggu!
-tamat-
.
.
.

13 comments:

kueh bakar said...

ni tahap wajibbb kawin ni

:P :P :P

||alis|| said...

tak tak tak

blom lagi la mr bakar berlauk.

*kini dlm proses nak blaja buat kuih cara, sebab petang2 ayah suka makan.

et said...

mmm..

mcm tande2 da smpi seru je ni..hehehe...
xpe2..insya ALLAH..stu ari nnt..^^

||alis|| said...

et: hihi... amin ;)

kueh bakar said...

kueh cara pun sama bentuk dan kolor macm kueh bakar...

||alis|| said...

bakar berlauk: yup. saiz jer beza.. ;), acuan yg ada kat rumah pon acuan kuih cara jer..

Precious said...

Jodoh, ajal dan maut di tangan Tuhan. Kita hanya merancang ... Jangan tertekan dan menekan kerna ini ... Wah cakap senang ler ya ... Seriously, I hope u'll get what u want in the shortest time!

||alis|| said...

precious: hihi.. dlm blog ini penuh ngan bebelan org bujang yg masih blom jumpa 'fahri' nya ;). tengs atas singgahan n tengs atas doanya. amin!

:. aYu .: said...

suke ikuti blog akak..dah beberapa hari xjenguk..sibuk sikt..

pArAsiT_dUniA said...

nnti naz kawen alis letak gamba naz lam blog ni ek.. hehehe

||alis|| said...

ayu: yer? makaseh.. takpe akak tulis 1mggu 2-3kali jer kat sini.. tapi akak prob skett la nak masuk blog awak, nape eh? n3 tak kuar.. frame jer yg ada, huks~

nazz: hehe.. tahniah in advance~ bleh.. email jer dan ku akan tepek kan di sini ;)

:. aYu .: said...

oo..my be berat kot..n akak guna ape? firefox biasa ok je..mgkn lmbt kot..ehehe.. em..ayu try kurangkan gadget sikit..

G-HaD's said...

haha kak!jgn nyesal deh...kan yg di sebut mulut tu doa..n klu sering di sebut2..d ulang2..insyaallah la...ameenn...doakan akk....mge DIA temukan akk dengan ape tu??? "fahri" ??:D