Nuffnang

Saturday, December 31, 2016

selamat tahun baru. jom sambung cerita.

selamat tahun baru eh korang. apa nak cakap: semoga 2017 brings alot of hapiness to uols.. amin.

nak sambung cerita lepas 90 hari tu apa jadi haa.. benda dah setahun so aku kena recall sambil kunyah kurma 44bijik ni nak kasi ingat. lulz.

maka lepas dapat tahu yg kami ada 90 hari je left utk buat persiapan. memula sekali yg aku buat ialah p carik sijil kursus nikah aku. b4 keluar negara ritu mmg aku dh siap2 kursus (tanpa sebab utama) bila balik tu aku check sijil mmg ada lagi. tapi ntah mana silapnya adik aku jenis rajin mengemas bilik n segala fail aku tu aku syak dia p letak mana ntah. so bila sijil tu amat2 diperlukan, its GONE! seminggu cari tapi x jumpa *nangis* so terima kasih pada gugel, aku p cari solusi nya segera. sebab kalau nak nanhis pon mmg tak guna kan cik peah.. lagipon bukan aku sorg yg penah hilang sinil kursus nikah kan..? haha optimis kan aku? kah.

so bila dah rujuk few blogs (thanks korang aku dh lupa blog2 tu) alhamdulillah aku dpt setelkan masalah kehilangan sijil kursus tu. jangan main2 weh. kena amgkat sumpah n bahar bape hengget ntah. dh la aku kena p 2 x pejabat sumpah tu sebab msa 1st time p aku lupa tarikh kursus tu. adoi. ujian.

documentation pon bukan senang nak siapkan. dalam sebulan gak laa sebab nak tunggu pihak lelaki punya doc siap baru aku boleh siapkan. tunggu dia setel ngan pejabat agama dia cop sekua bagai baru dpt pada aku kemudian once aku setel semua kena plak bagi kat dia balik (ye ke? adehh lupa!) tapi mmg sebulan gak nak siapkan documentation tu. haru. tu tak masuk bab test hiv bagai. pon kena p klinik 2-3 kali sebab aku p salah hari n salah paper nak bagi klinik hahahah! ok tak kelakar.

setel bab 1, bab2 lain yg dok q pon bleh tahan penting. katering, mak andam, hantaran, gudibeg tuh semua. bare in mind benda2 ni semua aku kena handle sendiri (bab hantaran mujur mak aku handle) sebab adik beradik semua dh kawen n dok luar negeri (bukan luar negara yerk) then kawan2 pon tak tau aku nak kawen.. plus kalau tahu pon yg bujang semua kat luar negeri n luar negara mana nak jumpa apatah lagi nak tolong. so i am all alone. blur tu jangan cakap ah. nk beli cincin pengantin lelaki pon aku kena gugel. haa yg ni kelakar sebab dah gugel dua tiga blog semua sebut nama kedai ni bagus utk beli. tapi tempatnya kat KL. masa tu aku masih kat Melaka. so naiklah bas berbondong2 kemudian naik lrt la jalan kaki la tanya org la baru smpai mall tu. bila aku smpai dan mmg ikut number lokasi kedai tu... aku terpana! lepas tu aku mcm nak nangis..!

apa berlaku eh? jeng jeng jeng

(bersambung)

3 comments:

marinahunny said...

X bgtau awal nk nikah kalau x blh aku sponsor mekap 😊

||alis|| said...

amomo kakna... budi lama belum habis dibayar. wah gituh! takpe kak. doa saja yg penting. haaa dah pandai melasak ke dak kecik tu? geram tgk muka dia. mintak gomol :D

AimNub Haris said...

Jauuuuuhhhhhhnya cari cincin kawin..!! hahahahahaa.. gigih la Alis ni tau.. :)

Kita dulu proses siapkan dokumen nikah semua dlm seminggu lebih gitu je. Lagi pula nikah di Johor kena interview lah bagai. Tapi seingat-ingat memang kejap je dah settle pasal dokumen2 ni termasuk ujian HIV tu.

Alis, sambungggg la lagi..!
hehehehehee.. :)

...