Nuffnang

Wednesday, April 22, 2015

kumpul semangat. kumpul kekuatan. kumpul selagi terdaya.

tuhan tak pernah janji hidup ni akan sentiasa mewangi.

dan tuhan pon tak pernah janji hidup ni akan selalu penuh tahi.

kita manusia. ada akal. boleh fikir deep.

mari saja hadap apa yg ada di depan tuh. dia belum singgah pon kita dah preapare say "hi awak! apa pula yg awak bawak kali ni? *senyum ikhlas*

hidup ni,
kalau diberi lemon,
kita buat air lemon.

simple. dan aku masih bahagia dengan cara aku walau ujian kelat ada saja yg mendatang. ahh ramai lagi yg lapar tak makan tido tak berbumbung dan hati terluka tak boleh diubati.. jadi apa sangat dengan cabaran yg kau hadapi skrg ni? kacang tanah goreng je beb!

sekian, sy cuma bagai angin lalu dalam hidup sesetengah org.

salam ceria. jangan gundah. tuhan tu ada kat mana2. sama saja tuhan kat malaysia. dan tuhan kat australia. atau uganda mahupun di cakerawala.

4 comments:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

fatraz said...

hye sis alis. moga semua keadaan baik-baik sahaja. ya, kadang kadang kita dah lakukan yang terbaik atau kita dah pun berusaha. tapi masih kita tak kecapi apa yang kita nak. sungguh, ujian buat manusia tu lain lain. moga kekal positif selamanya ya :)

||alis|| said...

yer fatraz btul tu :)

leo said...

infonya mantap,,
dan sangat menarik,,,