Nuffnang

Thursday, February 5, 2015

seberang laut @ satu negeri?


dia, jejaka satu negeri

dah 2 bulan punya cerita.
ni makji aku punya ipar punya mertua punya ank sedara.
hamek kau, dia punya susur galur. haha!
aku tak tau apa pasal dia. kecuali serba sedikit,
nak share ngan korang pon, hujung2 korang akan fikir "ha? ni je ke?"
pastu gelak2 manja ngan aku kan. hoh, tampau nak? haha!
habis fikir tuh dah habis fikir dah.
tapi kalau takde apa2, maksudnya apa?
takde , atau jalan terus.

dia, jejaka seberang laut.

dia ni kesian sebenarnya.
penat tunggu jawapan aku.
dekat setahun kot.
aku ingat dia memain.
6 bulan lost contact,
aku ingat masing2 buat hal masing2 jela kan.
lagi pon masa tu baru patah hati ngan jejaka 12jam.
so yg 6 jam ni punya gigih, aku tak nampak.
manusia mmg macam tuh,
benda yg tak heran ke dia, dia gagah nak beria,
yang beria nak ke dia, dia buat x nampak, kahkah!

aku takde masalah nikahi orang luar.
sebab benda ni jodoh weh,
aku pon tak boleh nak cakap jodoh aku ni yg betulnya,
org satu negeri, atau org seberang laut.

sebab dakwat jalan cerita hidup aku, (dan kau yg membaca ni)
penanya cuma DIA yang pegang dan tulis
:)


istiharah time!!




5 comments:

zella y said...

selamat beristiharah..
saya doakan yang terbaik..
amin.. ;)

athiqi ariff said...

salam..aii kak alis pe kaba..siapa pula yg msk merisik ni? ehem..

athiqi ariff said...

solat itu istikorah..tnya pendapat org tua itu istikorah..tnya kata hati itu istikorah..

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

InsyAllah semoga dapat petunjuk yang terbaik :)

CAHAYA MATA said...

Ya, istikharah lah jalan terbaik... semoga beroleh keputusan yang didambakan....

Aamiinn......!! permudahkan lah Ya Allah.. permudahkan lah..... ;)

pssttt... bila nak jumpa Alis lagi ni...? issyykkkk... hehehehee.. mcm dah terlupa je plan dating-berdua-kita tu kannn... ;)