Nuffnang

Monday, August 11, 2014

..no longer in my hunting mode. *pergh*

kisahnya, aku x penah dapat peringatan mcm ni dri Baitulmuslim (maksudnya selama2 ni aku gigih la kan.. haha). akaun aku akaun berbayar. yer. aku serius. dayuuummmm serious kata org poland. tp jodoh belum smpai, kata tuhan. dan aku, macam manusia biasa yg lain,ada rasa nak put on hold jugak untuk bnda2 mcm ni.

bnda gini menuntut tenaga. masa. pitih. tenaga, alhamdulillah masih ada. masa, buat masa skrg je, blom nmpak nk ada. bukan aku tak nak adakan. just for time being.. aku ada bnda lain nk fokus. pitih, walaupon tak banyok, ada. tapi sekarang ni. MASA. tu je. sebab tula kan.. tuhan x main2 ttg masa, malah bersumpah demi masa. hurm.

aku dh niat, lepas ramadhan.. if takde apa2 ttg jodoh, aku bgi llluan kat bnda lain yg makin menuntut aku utk fokus. i is kenot dabel fokus sbb i is not multipepes punya manusia. haha. ngaku kaooo...

nantilah, kalau ada. ada. sambil tu, doa ttp doa. kesian pama kita. diorg nk tgk kita kawen. ada anak. kata diorg, smpai bila nk timang ank sdara.. padahal kita ok je timang ank sdara. bukan timang jiran ensem yg dok sebelah rumah ank sedara tu. eh. menjawab yer kau alis..

kawan2 kita.. kita tengok.. ramaiii sekali yg doing superbly fine. even bujang. diorg ni.. lawa.. educated. kuliah agama..save gaza pray for gaza.. semua deme pi. conference over2 the sea semuanya. they are now enjoyingtheir life to the fullest, which i am about to. lambat? hey2, better late than never., ahaks.

4 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

salam lis,
dalam pencarian ade ups dan downs..take a break if u need it and you can do it again if u need to..cuma nasehat akak lis rajin2lah semayang hajat pada wktu sebelum masuknya fajr.lagi kerap lagi bagus..mintak pertolongan Allah..

setelah mll brp fasa dlm kehidupan, pada akak..btul wpun single kita boleh buat itu ini, pergi situ situ, enjoy to the fullest...kenapa kita buat semua tuh sbb ade emptiness dlm diri kita...wpun kemana kita lari, bila kita kembali pada diri kita ade, jumpa jugak lagi emptiness tuh..
senang kalau kita berkeluarga, kita tidak perlu substitute tuk itu semua sbb kita takder ms nak merasa kekosongan itu..
akak bercakap drp pengalaman sendiri..sbb itulah akak appreciate sgt akan apa yg Allah bg kat akak..
dun give up lis..doa akak ttp bersama2 lis...:)

||alis|| said...

uhuuuu~~ *nangis sambil kesat air mata kat lengan baju*

kak ummu, terima kasih. terima kasih.. dan terima kasih..

CAHAYA MATA said...

*senyum*

saya suka semangat Alis yang ni.. ;)
keep it up......

.

||alis|| said...

ain
hihihi.. manusia pon ada jugak tahu penat dalam harapan kan :)

hold dulu. fokus lain. mana tau kita hold tapi tetibe eh eh eh... dia datangggg hahaha!