Nuffnang

Thursday, October 10, 2013

mudah perasan

saya, jenis mudah perasan.

maybe memang macam tuh kot, bila masih bujang, sebab rasa tak salah kat sapa-sapa, hihi~


kes 1
masuk 1 kedai, nak beli satu Tupperware yang besar isi kuah roti canai (15liter), tapi tuan kedai p letak dan susun bertingkat-tingkat badan Tupperware tuh, so bila jumpa yg berkenan, dia ketat! gigih la pull and push ngan mak, pon tak boleh jugak!

"meh, saya tolong..." brother belakang tuh rasa kesian kotttt... haha!

bila dia ckp nak tolong bukan maksud dia sorang je kena buat, masih perlukan bantuan, so marilah kita berdua main acara talik tolak Tupperware yer (read: jangan berfikiran jauh)

selesai, ucap terima kasih. dia senyum, dan blah.

aku plak, smpai sekarang dok tingat-tingat!

haha! loser sangat kan?



kes 2
masuk bank, niat nak deposit cek. depan aku nyonya nih p masukkan selai selai cek dia, take her own sweet time, p masukkan selai selai, aku bilang-bilang, dekat 15 lai! matik la nak tunggu. aku pergi kepada mesin deposit yg jenis tong tuh je.


masuk-masuk, tak lepas, cek asek kena rejek saja. apa hal? orang lagi nak cepat dia main2 plak kan!~

lalu datang sorang brother mendekat...

"dik, dia kena hilangkan lipatan-lipatan kat cek tuh, baru bleh masuk, meh sini saya tolong.."

aku pasrah, senyum walau hati tengah mencuka epal.

brother tuh punya lemah lembutnya cara dia... gua paling terkesan betol, tak sampai seminit kau dah setel!

"thanks bang.." senyum.

"takpe, lenkali dia kena masukkan slow-slow, tak boleh gopoh.."

senyum langsung aku keluar.

heh. aku mmg jenis gopoh.



tapi apa pon, tetap laaa tak boleh lawan kisah abang BMW ituew... walau hampir setahun berlalu. auwwww~


.

8 comments:

tasekM said...

anak dara mmg suka berperasaan gini.. hihi.


.

IndaMarya said...

alis, mudah2an yr prince charming is making his way to you soon .amin...

||alis|| said...

kekeke.. sebab ank dara kans.

kak, api2 tuh depan jasco baru. deretan kedai yg baru tuh kak. dh msuk2 blog. ada ckp ok. ada ckp so-so..

||alis|| said...

ticer indamarya.. amin2! tq ticer :)

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

ok apa.. yang kuat ptut tolg yg lemah.. yg tahu patut tolg yg tahu.. tapi kalau dia jenis buat tak tahu bila time org terkial2.. itu lagik haru ahaks..

||alis|| said...

hihihi.. tima kaseh laaaa t3pcute.. slalu2 laa backup kita yerp.. hihi :p

Nuradeela Kamarudin said...

mcm tau je citer BMW..gagagaga

||alis|| said...

agagaggaa.. bmw mmg kisah bawak smpai cucu cicit, sbb sooo sweet, kikiki!