Nuffnang

Friday, May 10, 2013

"awak, awak nak kawen ngan saya tak?" ok, saya suka proposal pop up begini!

.
.
.

true story.

cikgu fizik saya memang rocks. rambut hafiz AF. misai jambang sume lengkap macam ustaz pilihan.

well kau tahu sajalah, kelas fizik mana yg bosan kan? semuanya menyeronokkan, nak2 time ko kena buat eksperimen pasal tenaga kinetic lepas tu dah buat 3-4kali gagal maka ko sebok pi meja kawan2 nk tengok knapa eksperimen diorang berjaya?  time tu best ok, haha!

1 hari tuh, masa teori, kelas agak bosan. meja lab depan sume penuh student pompuan well kau tau laa kan bebudak lelaki buat apa klu dok meja belakang.


kipas lab berpusing laju, tapi sebab masa ada 10min lagi dan cikgu fizik cepat pulak habiskan tajuk..petang pulak tuh lepas makan ngantuk melihat muka anak2 murid yg lesu tuh, cepat dia buka 1 threading:

"ko nak tahu macam mana aku lamar bini aku?" mind my pure Melaka cikgu!

masing2 tak berani jawab tapi muka masing2 penuh bercahaya nak2 muka budak meja depan tuh!

"masa tuh aku baru start ngajar, baru balik US, mak aku tnya aku, bila nak kawen..aku terdiam la jugak, sbb aku takde kawan2 pompuan time belajar, yg ada dua orang je, so aku call 1 of budak pompuan kelas aku dulu n tnya dia-awak nak kawen ngan saya tak? dia tentu2 terkejut beruk tp suruh bagi masa 1 minggu, lepas 1mggu, kami bertunang, lepas 3bulan, kami kawen, dah habis kisah kawen aku...."

sebelum menyambung... "org hensem memang cepat laku...." muntah hijau+pink!!

believe me- kisahnya 2minit jer, 3hela nafas mungkin, tapi mulut kami sume berjaya terlopong la kan dan treading tuh berjujuk sampai berminggu lama hangat diperbincangkan!

apapun, cikgu fizik form 4 kami mmg ohsem! love you cikgu amran!




8 comments:

Tukang Padam Papan Putih Cute (T3PCute) said...

wah.. kalau proposal kena camtu tepi jalan lagik popup n down ;)

Ms.Lilies said...

Errrrr mcm sama disitu ;)

Uncle Lee said...

Hi Alis, love your humour.
With a girl like you, I would propose by giving you a dozen red roses, but one will be made of silk....
Then tell you, "I will love you till the last one dies".
Boleh ke? Ha ha.
Have a fun weekend, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

||alis|| said...

Hahahaha!!

1 knee down pastu tambah flashmob seround! Haihh la sy suka jd kepala flashmob ni. Hihihi!

||alis|| said...

Kikiki... Tpi tang popper tuh x sama kan? Larikkk!

Tp apa pon well done kak! Sbb tanpa keberanian; ciya zaya mek babab dan bujang abid x jadi nyata~

Clap2 for that! ;p

||alis|| said...

Hi laling lee...!

Haih laa laling.. Siapa bagi me silk roses n tell me he love me till the last patel dies can skip the down-1-knee phase ok, Lol!

#hati.belum.berbunga.yet. ;')

Uncle Lee said...

Hi Alis, just dropped by say hello. How you doin'?
Ha ha, waaa, da keluar 'Laling' sekarang.
Ok, itu silk roses nanti dulu....da bacha tu skin 1 knee down phase....itu lecheh sikit, ha ha ha.
But first I will say, I would love to give you a single red rose, just to make the rose jealous.

You stay young, stay beautiful, and simpan satu lagu dalam hayi.
Lee.
Ps, if you free, not playing golf at the Club, drop by.
Always love your warm presence.
Lee.

||alis|| said...

hahaha.. lee.. i am very simple n humble lady. 1 red rose will trumble everything upside down, LOL!

i just masuk my blog after a long hiatus and terus reply ur warm n full heartedly comment.

playing golf? hahaha.. ni zhen de kai wan siao ;p