Nuffnang

Sunday, March 15, 2009

lappy, akaun, dan password


Dalam lappy aku ada 2 akaun, 2-2 aku create pasal satu akaun umum, lagi satu ala-ala private la konon.. sudahnya, aku pakai akaun umum, yang tidak memerlukan password requirement. Tekan sekali, screen saver pun keluar laa kan.

Malam tadi, aku terfikir nak masuk akaun private aku tuh, konon nak matikan password laa.. tak mau dah akaun tuh, bukan private apa pon, just ada file-file dewasa simpanan saya (teetttt…! Sila percaya. Tak, akaun tuh ada data2 akaun client unit trust aku, once upon a time nyer citer la tuh konon..)

Jemari halusku terus ingin menekan keyboard…

Mati.

Aku lupe password dia! Dan aku tahu, password yang aku SENDIRI create tahun lepas itu, ialah password aku yang TERPANJANG pulak tuh! Matik.. matik… (last aku buka akaun tuh ialah pada NOV 2008)

Sekali. Gagal. Dua kali. Gagal. Tiga kali, aku terpaksa recall balik kat icon “?” dia kat sebelah, aku letak hint kat situ “he-me-my end ID” (oke, jangan kanchong. Aku ingat HE tuh siapa, My end ID tuh apa.. tapi aku lupa ME tuh!!) padahal, ME tuh merujuk pada ID aku. Yer, ID aku bukan satu atau dua pulak tuh.

Humang aih. Berpeluh la ketiak nih nak ingat balik. Selawat banyak-banyak kali, sebut ‘ya latiff’ banyak-banyak kali.. baru la aku teringat apa dia “ME” tuh, yer, aku letak…….eh? apsal? Nak tawu aku nyer password ker?

Haha. Anda gagal.
Sila cuba lagi.

5 comments:

amirahsyuhada said...

perhhh, nasib baik tu dapat ingat balik. Saya jaranglah dapat menggunakan hint password dengan baik, sebab selalunya, saya buat hint tu merapu. Sekali saya lupa password, hmm alamatnya pergi formatlah. tahniah...

||alis|| said...

salam, wah, sangat semangat awal pagi lagi ko dah bangun untuk mengomen akak yer? (akak ker? sat g pi tgk belog hang, akakakaaa...)

tuh la.. nak selamat, sume sama jer password, tukar 1234567890 jer kat belakang (ini satu tips tawu.. hehe..)

||alis|| said...

ok. ko akak. hehehe... peace!!! jeng3.. jgn marah...

giler arr akak pemain SIM tegar.. aku pon tak tawu camner nak main natang tuh.. gigih ko yer.. huh tak remaja betol aku nih..

kueh bakar said...

alaaa...paswod pun kemut...ekekkeke

||alis|| said...

eh kueh bakar berlauk nih banyak munyik plak dia, ngap dia kang~